Реєстрація /

В Україні зросли ціни на будматеріали

Профільна асоціація називає причини подорожчання

В Україні відбулося зростання цін на будівельні матеріали. Голова Наглядової ради Асоціації «Всеукраїнський союз виробників будівельних матеріалів та виробів Іван Салій назвав кілька причин підвищення цін.

«Ситуація, яка склалася в промисловості з виробництва будівельних матеріалів, сьогодні дійсно є гнітючою. «Укрзалізниця» постійно піднімає тарифи на перевезення, вартість електроенергії і газу теж зростає. Загалом, в країні триває зростання інфляції. До того ж, по всій Україні на кілька відсотків впало виробництво цегли і цементу. Як в такій ситуації не можуть рости ціни на будівельні матеріали?!», – заявив Салій в коментарі «Економічним Новинам».

Стаття по темі: Житло як інвестиція: 25% квартир в Києві купують для здачі в оренду

Незважаючи на зростання цін, імпортні будматеріали залишаються дорожче українських на 20-30% і вище. Частка використання вітчизняних матеріалів компаніями-забудовниками досягає 70-80%. У підсумку, підвищення собівартості будівництва первинного житла може привести до його подорожчання – в першу чергу, в перерахунку на гривні.

Раніше Генеральний директор АН Park Lane Вікторія Барабаш заявила, що з березня цього року в Києві зросла вартість якісного ліквідного житла саме в нових будинках та ЖК, які зведені в 2006 році і пізніше.

Джерело