Реєстрація /

В Україні спростили процес підключення до електромереж

Прийняли законопроект.

Верховна Рада прийняла закон, яким спрощується процедура приєднання до електричних мереж об'єктів малого і середнього бізнесу. Передбачається спрощення землевідведення і документальних процедур обленерго. Очікується, що терміни приєднання до електричних мереж скоротяться в 2,5 рази.

Законопроект №5009 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення приєднання до електричних мереж» передбачає, скасування отримання дозволу на проведення будівельно-монтажних робіт з будівництва лінійних об'єктів енергетичної інфраструктури, необхідність узгодження матеріалів топографо-геодезичних робіт з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, а також необхідність проведення оцінки впливу на навколишнє середовище при будівництві кабельних ліній.

Також законопроект усуває складну і забюрократизовану процедуру оформлення прав на земельні ділянки, необхідні для розміщення об'єктів енергетики.

Термін внесення змін до Державного земельного кадастру скорочується до одного дня, регулюється питання відмови в держреєстрації ділянки в кадастр.

Очікується, що терміни приєднання до електричних мереж скоротяться в 2,5 рази.

Стаття по темі: Як зекономити на комунальних послугах в Києві в 2021 році: корисні поради енергетиків та комунальників

Раніше повідомлялося, що з серпня подорожчає електроенергія.

Джерело

Теґи