Реєстрація /

З серпня подорожчає електроенергія

Тарифи істотно виростуть.

Міністерство енергетики з початку року розглядає кілька варіантів підвищення тарифів на електроенергію для населення. Прогнозоване подорожчання відбудеться 1 серпня 2021 року. Максимальна ціна може досягти 3,5 грн/кВт-год при нинішній в 1,68 грн/кВт-год.

При цьому остаточний варіант з цінами влада поки не затвердили. Про це розповів глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко на присвяченій зростання тарифів пресконференції видання ГолосUA.

За його словами, «в роботі» два основні варіанти подорожчання. Перший передбачає поділ споживачів за обсягом споживаної е/е:

• до 100 кВт-год – ціна на рівні 1-1,2 грн;
• до 200 кВт-год – 1,68 грн;
• до 300 кВт-год – 2,4 грн;
• понад 300 кВт-год – 3,4-3,5 грн.

Другий варіант передбачає ліквідацію тарифу в 1,68 грн за кВт-год. Чи залишиться 1-1,2 грн/кВт-год, а для споживачів великих об'ємів е/е – 3,4 грн/кВт-год.

Стаття по темі: Наскільки подорожчав ремонт квартири в Києві: порівнюємо ціни 2020 і 2018 року

Нагадаємо, що У Києві є можливість перевести житлове приміщення у нежитлове для ведення бізнесу двома способами – за спрощеним порядком, ухваленим Київською міською радою, або через отримання містобудівних умов та обмежень. Законодавства забороняє більше 10 видів бізнесу, які можна відкрити у житловій будівлі.

Раніше повідомлялося, що у січні–березні 2020року в Києві прийнято в експлуатацію 88,2 тис. кв. м загальної площі житлових будівель. Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла в січні–березні порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшилась на 49,4%.

Джерело