Реєстрація /

В Україні схвалили одночасний перехід права на нерухомість і землю під нею


Прийняли законопроект.

Верховна Рада підтримала законопроект, який передбачає одночасний перехід прав на земельну ділянку тому, хто купує нерухомість, що знаходиться на ньому.

Про це стало відомо в ході пленарного засідання ВР 17 червня 2021 року.

Законопроект №5248 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв'язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна, яке на ній розташовано)» за основу (перше читання) підтримали 293 народних депутатів.

Відповідно до законопроекту, в разі покупки житлового будинку (крім багатоквартирного), будівлі або споруди, об'єкти незавершеного будівництва, земельну ділянку під таким об'єктом (без зміни її цільового призначення) теж переходить у власність покупця.

Якщо попередньому власнику нерухомості належала окрема частка в праві власності на земельну ділянку, до набувача переходить і це право власності.

Згідно з новим законопроектом, якщо купується окрема частка на об'єкт нерухомості, земельну ділянку, на якій розміщений об'єкт, теж переходять до набувача.

За документом, до нового власника нерухомості також переходить право на оренду цієї земельної ділянки. Покупець має право вимагати внесення змін до договору оренди землі, з визначенням його співорендарів земельної ділянки.

У разі ж придбання права власності на житловий будинок (крім багатоквартирного), розміщений на землях державної або комунальної власності, що перебувають в користуванні іншої особи, та необхідності поділу земельної ділянки, площа земельної ділянки не може бути менше, ніж максимальний розмір земельних ділянок відповідного цільового призначення.

Читайте також: Популярні квартири на ринку нерухомості Києва: що користується підвищеним попитом в 2021 році

Раніше повідомлялося, що на ВДНГ починають будівництво урбан-парку

Джерело

Теґи