Реєстрація /

На ВДНГ починають будівництво урбан-парку

Там будуть різні спортивні локації.

Київський національний комплекс «Експоцентр України» (ВДНГ) невдовзі отримає новий потужний кластер – сучасний урбан-парк, де можна буде зайнятись спортом і поринути у світ вуличних культур.

Про це стало відомо з повідомлення на сайті ВДНГ.

Це буде простір, що буде призначений для занять спортом, зокрема вуличними культурами, та проведення заходів. Тут побудують бетонний скейт-парк, майданчики для вуличних видів футболу, баскетболу, танців, воркауту й паркуру, клаймбінгу, доріжки для бігу, дитячі урбан-локації та столи для тенісу. Усі вони будуть безкоштовні для відвідування.

За словами генерального директора ВДНГ Євгена Мушкіна, в Україні досі не розвинена культура масового спорту і бракує якісної спортивної інфраструктури. Тому концепція розвитку експоцентру на 40 років передбачає створення умов для спорту та активного відпочинку.

У новому просторі також створять Street Culture Hub, що об'єднає спільноту вуличних культур із різних міст України разом з відомими атлетами, артистами та різноманітними командами.

До створення кластеру залучили литовського урбаніста Тадаса Йонаускіса та українську команду Urban Reform, яка вже створила три урбан-парки. Підготовчі роботи почнуться 28 травня, а фінальну концепцію нового спортивного кластера представлять у червні. 

Стаття по темі: Новий Генплан Києва: як буде розвиватися столиця, скільки побудують житла і куди прокладуть метро

Раніше повідомлялося, що на вулиці Академіка Білецького зявилася велосмега та парковка.

Джерело