Реєстрація /

В Україні боротимуться із заниженням вартісті нерухомості при купівлі-продажу

Розробили законопроект.

Верховна Рада розробила законопроект №2047-1 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційних схем у сфері оцінки об'єктів нерухомості шляхом діджіталізаціі розрахунку податкової вартості нерухомості».

На даний момент вартість нерухомості визначає оцінювач і тут можуть бути можливості для маніпуляцій з ціною.

Законопроектом запропоновано ввести поняття податкової вартості нерухомості та впровадити дворівневу систему оцінки. Так приберуть людський фактор, оскільки податкова вартість об'єкта нерухомості буде визначатися автоматично авторизованим електронним майданчиком.

Ціну нерухомості перевірять в єдиній базі даних податкової вартості.

Діджіталізація передбачає створення дворівневої системи взаємодії єдиної бази даних податкової вартості дозволеними електронними майданчиками.

Стаття по темі: Квартири в передмісті Києва: попит зростає, а висока конкуренція стримує зростання цін

За інформацією агентства нерухомості «Благовіст», в Києві реально придбати квартиру від 21 тисячі доларів – стільки коштувала 1-кімнатна в 30 кв. метрів на вулиці Радченка в Солом'янському районі столиці. У передмісті Києва – Вишневому – «одиничка» площею в 71 квадратний метр продана за 28 тисяч доларів.

Раніше повідомлялося, що клієнти найчастіше купують квартири в новобудовах Києва в двох районах Києва – Дарницькому та Шевченківському.

Джерело

Теґи