Реєстрація /

У якому районі Києва купують квартири в новобудовах – статистика від ріелторів

Агентство нерухомості назвало райони Києва, де найбільший попит на новобудови.

Клієнти найчастіше купують квартири в новобудовах в двох районах Києва – Дарницькому та Шевченківському. Таку статистику наводить Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова.

Вона зазначає, що «в липні інтерес покупців перемістився в найбільш доступний ціновий сегмент, що вплинуло на рівень капіталізації, при цьому кількість угод змінилося несуттєво порівняно з червнем». Попит на комерційні приміщення знизився в зв'язку з розпалом періоду відпусток. Експерти ринку нерухомості очікують активізацію восени.

За словами Олени Бібєровой, основний попит на ринку нерухомості Києва припадає на квартири. Угоди з продажу будинків і нежитлового фонду – поодинокі.

Стаття по темі: Квартира під оренду в Києві: як розрахувати майбутній дохід і витрати

В цілому на ринку нерухомості Києва 34% угод припадає на об'єкти вартістю до 50 тисяч доларів. 40% операцій – це квартири ціною від 50 до 100 тисяч доларів, 22% – ціною від 100 до 250 тисяч доларів. Елітне житло в Києві вартістю понад 250 тисяч доларів займає лише 4 відсотки ринку.

Найдешевша квартира в Києві була продана в липні за 19 тисяч доларів – стільки коштує «гостинка» на Львівській площі. Однокімнатне житло площею 34 кв. м в Коцюбинському в новому будинку було продано за 18 тис. дол.

Серед дорогих об'єктів можна виділити 4-кімнатну квартиру в новобудові на вул. Парково-Сирецькій (Шевченківський р-н) – її ціна склала 355 тисяч доларів за житло площею 152 кв. м.

Стаття по темі: Купівля квартири в новобудові для перепродажу: скільки можна заробити

Найдорожчою квартирою Києва в липні стали апартаменти в 216 квадратних метрів на вул. Федорова у Голосіївському районі. За них заплачено 600 тисяч доларів.

Джерело