Реєстрація /

В останні дні 2018 року різко виріс попит на дороге житло в Києві

Ріелтори відзначають, що збільшився попит на об'єкти дорожче 200 тисяч доларів

Кінець грудня 2018 року на ринку нерухомості Києва ознаменувався підвищеним попитом на дороге житло в столиці України. За словами Генерального директора АН «Благовіст» Олени Бібєровой, різке збільшення попиту відзначалося в сегменті нерухомості вартістю понад 200 тисяч доларів.

В цілому на ринку нерухомості Києва рік завершився різким підйомом: обсяг інвестицій перевищив листопадовий рівень на 22% і досяг 33,7 мільйонів доларів.

«У грудні ми спостерігали традиційну активізацію попиту, збільшення заявок, що позитивно відбилося на рівні капіталізації. Інтерес виріс на нерухомість всіх цінових сегментів. У той же час попит на об'єкти вартістю від 200 тисяч доларів збільшився на 25%, що на порядок більше, ніж зазвичай. У січні ми прогнозуємо незначне «затишшя» на ринку, пов'язане з низкою новорічних свят», – прогнозує Олена Бібєрова.

Стаття по темі: Що буде з цінами на квартири в Києві в 2019 році

За інформацією АН «Благовіст», в грудні 2018 р. було продано низку дорогих об'єктів. У Голосіївському районі на вул. Велика Васильківська була придбана 4-кімнатна квартира в 175 кв. метрів за 255 тисяч доларів.

Найбільше число угод з придбання дорогого житла в Києві припадає на Печерський район. Тут була продана двокімнатна квартира 84 кв. м. на бульв. Лесі Українки за 210 тисяч доларів. На цьому ж бульварі в 250 тисяч доларів обійшлася новим власникам 3-кімнатна квартира в 135 кв. м. На вул. Старонаводницька «трійка» площею 132 кв. метрів продана за 290 тисяч доларів.

Стаття по темі: Підсумки ринку житлової нерухомості Києва в 2018 році

А найдорожчий об'єкт нерухомості Києва в грудні 2018 року – це 4-кімнатна квартира в 156 «квадратів» на Кловському узвозі. Її продали за 470 тисяч доларів.

Джерело