Реєстрація /

Українцям приходять платіжки за доставку газу (приклад платіжки)

Не у всіх однакові суми.

Українці почали отримувати дві платіжки за газ: одну за споживання (за грудень), другу – за його транспортування. Квитанцію за транспортування принесли відразу за два місяці: за січень і лютий 2020 року, як видно з платіжок, що є в розпорядженні UBR.ua. Вартість послуги за доставку газу розраховується індивідуально для кожного споживача.

Для домогосподарств з плитою та колонкою, які використовують 170 кубів газу в рік, або 14-15 кубів на місяць, щомісячний платіж за доставку не перевищуватиме 16 грн.

Тарифи на транспортування газу будуть вище за все в таких містах:
• Миколаєві (15,4 грн);
• Чернівцях (14,8 грн);
• Івано-Франківську (14,1 грн).

Найнижчі в таких:
• Харкові (4,2 грн);
• Кривому Розі (4,9 грн);
• Дніпрі (7,8 грн).

Стаття по темі: Квартири в передмісті Києва: попит зростає, а висока конкуренція стримує зростання цін

При цьому тим споживачам з газовими лічильниками, хто по факту не користувався послугою газу в певний період, все одно доведеться платити за транспортування. Цього року плата за доставку газу буде скоригована відповідно до фактичним обсягом споживання.

У новій платіжці також є повідомлення про те, що постачальник газу рекомендує оплачувати її до 20 числа поточного місяця одним платежем за кілька місяців, тобто за півріччя (для економії на комісії фінансової установи). Сума платежу залежить від групи споживання газу і може становити 10 грн, а може бути і 100 грн в місяць.

платежка


 

платежка

Стаття по темі: Що зміниться з 1 травня в Україні: нова ціна на газ, вводиться пеня на борги по комуналці

Раніше повідомлялося, що у жовтні ціна на природний газ для потреб населення та інших споживачів, які отримують газ на умовах ПСО, знизилась на 4,9% проти вересня та становитиме 4 272,76 грн. за тисячу кубометрів.

Джерело