Реєстрація /

Київрада проситиме Кабмін виплатити «Київміськбуду» 2,28 мільярда гривень за недобудовані об'єкти «Укрбуд»

Шукають методи фінансування підприємства.

Київрада звернеться до Уряду про компенсацію «Київміськбуду» сумарних збитків у сумі 2,28 млрд грн, пов'язаних із переданими йому недобудованими об'єктами Державного акціонерного товариства «Укрбуд».

Про це розповів голова Комісії – заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Владислав Андронов.

Це у юридичній площині підключить центральну владу до пошуку можливих шляхів завершення цих проектів «Укрбуду». І дозволить дотриматися рекомендацій, надані у звіті тимчасової контрольної комісії Київради з питань перевірки діяльності ПрАТ «ХК «Київміськбуд».

Владислав Андронов також наголосив, що серед інвесторів будівництва житлових комплексів є й ті, хто захищає Україну. Захисники також чекають на свої житла після завершення будівництва. Тому для пошуку джерел фінансування планується залучити і депутати Київради, Міністерство оборони України та Міністерство внутрішніх справ.

«Комісія відкрита до співпраці та діалогу з громадськістю та представниками бізнесу. Кожна ваша конструктивна пропозиція зможе наблизити нас до очікуваного результату – пошуку фінансування та відновлення будівництва всіх об'єктів ПрАТ «ХК «Київміськбуд», – наголосив Владислав Андронов.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Джерело