Реєстрація /

Україна увійшла в ТОП країн за кількістю нових готелів в першому півріччі

Україна посіла третє місце.

У топ-3 найбільш активних країн в плані відкриття готелів в 1-й половині року увійшла Росія (1 тис. 78 номерів) Грузія (479 номерів) і Україна (283 номерів). Зокрема в Києві ринок поповнився 283 номерами.

Про це свідчать дані компанії JLL, яка проаналізувала готельний ринок таких країн як Росія, Україна, Грузія, Азербайджан, Вірменія, Білорусія, Казахстан, Киргизія, Молдова, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан, країни Прибалтики.

Стаття по темі: Комерційна нерухомість Києва у 2017 році: ріст або передумови для нього у всіх сегментах

«Плани операторів змінюються, і якщо в останні кілька років в середині року ми знижували прогноз у зв'язку з продовженням термінів реалізації одних проектів і скасуванням інших, то в цьому році міжнародні бренди до червня анонсували на 400 номерів більше, ніж заявляли на початку року – 9 тис. 700 проти 9 тис. 300 номерів, оголошених спочатку. Дане значення перевищує як прогноз середини минулого року, так і його фактичний результат», – зазначає Тетяна Веллер, керівник департаменту готельного бізнесу компанії JLL.

Стаття по темі: 2017 рік для торгової нерухомості: затишшя перед бурею?

Трійка лідерів за кількістю планованого нового номерного фонду серед брендів трохи змінилася з початку року (Marriott, Intercontinental Hotels Group (IHG), Wyndham) і зараз виглядає так: на 1-му місці – Marriott c 2 тис. 100 номерів, на 2-му – IHG (майже 1 тис. 800 номерів), на 3-му – Accor (близько 1 тис. 400 номерів).

Відкриття брендованих готелів в 2018 році за кількістю номерів

В странах открываются новые отели.

Джерело