Реєстрація /

У Солом'янському районі відкриють сучасний дитсадок з басейном


Дитсадок не працював десятки років.

У Києві відкриють дитячий садок на бульварі Вацлава Гавела, 81-А в Солом'янському районі Києва.
Він буде розрахований на 260 місць і 14 груп. Крім того, в ньому буде басейн і сигналізація.

Будівництво дитячого закладу почалося в 80-х роках, проте через відсутність фінансування було припинено.
За словами заступника голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) В'ячеслава Непопа, будівництво почали відразу після повернення у власність міста ділянки, на якій розташований дитсадок.

Новим проектом передбачено будівництво 3-поверхової будівлі дитячого закладу. Планується, що в ньому будуть працювати 14 груп, з яких 4 – ясельні (по 15 дітей в групі) і 10 дошкільних (по 20 дітей). Також будуть обладнані спеціальні зали для занять музикою і фізкультурою, сучасний харчоблок, кабінети психолога і логопеда, медичний блок з фізіотерапевтичним кабінетом та ізолятором, плавальний басейн. Для дотримання заходів безпеки, проектом передбачені внутрішнє і зовнішнє відеоспостереження, охоронна сигналізація, домофонная зв'язок на вході на територію садочка і в його будинок.

Для комфортного пересування маломобільних відвідувачів передбачається встановлення пандусів, оснащення будівлі ліфтом вантажопідйомністю в 1000 кг і облаштування спеціальних заїздів.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше повідомлялося, що у 2019-2021 роках реставрують комплекс стадіону «Старт». Ремонт торкнеться нежилих будівель на вулиці Шолуденка, 26-28/4 у Шевченківському районі.

Відповідне доручення дано розпорядженням КМДА № 1008.

Зокрема, замовником робіт визначено комунальне підприємство «Спортивний комплекс «Старт». Підприємство має забезпечити цього року розроблення проектної документації, проведення її експертизи та затвердження, а також подбати про отримання дозволів на проведення робіт від Міністерства культури України та Департаменту охорони культурної спадщини.

Джерело