Реєстрація /

На стадіони при школах виділили 150 мільйонів гривень

Зроблять ремонт та побудують нові.

В Україні 150 млн. гривень витратять для розбудови спортивних комплексів при школах.

Про це повідомила прес-служба Кабміну.

Гроші виділяють на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих спортивних залів, приміщень для фізкультурно-спортивних занять, плавальних басейнів, стадіонів, стрілецьких тирів, стрільбищ, спортивних полів, спортивних ядер, спортивних майданчиків, а також інших відкритих площинних споруд та їх комплексів.

«Будівництво та ремонт буде на засадах співфінансування. Отже, для закладів, розташованих у місті Києві, містах обласного значення чи тих, що управляються на рівні області, державний бюджет покриватиме не більш як 70% відсотків витрат. До 90% від вартості проекту держава може профінансувати для закладів, розташованих у районах та в ОТГ. Водночас для шкіл, які знаходяться у селах (селищах), що мають статус гірських населених пунктів, та в населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, держава може покрити до 95% витрат на будівництво спорткомплексів», – пояснила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Стаття по темі: Що змінилося з 1 січня 2019 року в Україні – всі нововведення законодавства

Отримати кошти зможуть:

  • опорні заклади освіти;
  • заклади загальної середньої освіти, розташовані у сільській місцевості з контингентом не менш як 100 учнів;
  • заклади загальної середньої освіти, розташовані у міській місцевості з контингентом не менш як 300 учнів.

Раніше повідомлялося, що у Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Дніпровському та Оболонському районах столиці створять мережу станцій прокату каяків, каное та іншого спорядження для водних видів спорту. Побудує станції інвестор, проте землю нададуть лише в оренду.

Джерело