Реєстрація /

У прибережних зонах заборонили будувати паркани

Громадяни можуть пройти на будь-які пляжі.

З 21 лютого вступає в силу закон, покликаний забезпечити безперешкодний і безкоштовний доступ громадян до узбережжя водних об'єктів, зокрема, пляжних зон.

Відповідно до закону, огорожі або інші конструкції повинні бути демонтовані їх власниками протягом 10 днів після отримання письмової вимоги органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування. У разі, якщо власника паркану не вдасться встановити, то оплачувати роботи повинен той, хто користується земельною ділянкою.

Невиконання норм закону передбачає штраф 3400-6800 гривень, а для посадових осіб – 6800-11900 гривень. Перешкоджання доступу до водойми є підставою для припинення права користування землями на узбережжі.

Стаття по темі: Новий Генплан Києва: як буде розвиватися столиця, скільки побудують житла і куди прокладуть метро

Раніше повідомлялося, що на сьогоднішній день жодне з міст-мільйонників в Україні не внесло зміни у генеральні плани населених пунктів згідно з прийнятими новими державними будівельними нормами щодо містобудування – ДБН «Планування і забудова територій». І якщо до кінця 2020 року чинні геплани не будуть оновлені відповідно до цих норм, в Україні потрібно ввести мораторій на нову забудову.

Джерело