Реєстрація /

У Мінрегіоні вважають, що треба зробити мораторій на нову забудову, якщо міста не оновлять генплани 

Зробити вони це мають до кінця 2020 року.

На сьогоднішній день жодне з міст-мільйонників в Україні не внесло зміни у генеральні плани населених пунктів згідно з прийнятими новими державними будівельними нормами щодо містобудування – ДБН «Планування і забудова територій». І якщо до кінця 2020 року чинні геплани не будуть оновлені відповідно до цих норм, в Україні потрібно ввести мораторій на нову забудову.

Про це сказав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

За його словами, саме місцева влада має контролювати та регулювати законність забудови міст. 

Відтак, згідно з новими державними будівельними нормами, в Україні з’явилися нові поняття як «блакитні лінії» забудови, які регулюють висотність в містах і їх загальний силует, а також «зелені лінії», які забороняють забудову у зелених та інших цінних ландшафтних зонах. Тепер відповідно до цього в чинних генеральних планах міст мають з’явитися нові розділи, присвячені цим лініям обмеження. І місцева влада має чітко контролювати їх виконання при видачі нових містобудівних умов і обмежень.

Читайте також: Реєстрація місця проживання в Україні за новими правилами: як впливає на ринок нерухомості

Раніше повідомлялося, що  Мінрегіонбуд планує в 2019 році удосконалити законодавство в питанні добудови заморожених житлових будинків. Влада хоче подати до Верховної Ради законопроект. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе, зараз проект знаходиться на фінальній стадії розробки.

Джерело

Теґи