Реєстрація /

У Києві винаймають апартаменти 10% орендарів

Попит залежить від вартості.

Вартість проживання в апартаментах у Києві, співставних з площею 1-кімнатної квартири, залежно від класу об’єкта може бути дорожчим на 30-40%. Тому таке житло винаймають 10% орендарів.

Про це 100realty.ua  розповів співзасновник та керуючий партнер компанії INSPI Development Володимир Семенцов. 

«Прожиття в прибуткових будинках є дорожчим, ніж найм квартири. Проте рівень комфорту та наявні додаткові переваги суттєво впливають на популярність такого типу житла. Орендарі винаймають уже готові, облаштовані меблями і технікою апартаменти, а, наприклад, оренда квартири в новобудові дуже часто пов’язана з довготривалим ремонтом інших помешкань у будинку. Звісно, не варто розраховувати, що прибуткові будинки витіснять класичну оренду квартир, проте у найближчі кілька років вони можуть стати вагомою альтернативою для потенційних орендарів», – підсумував Володимир Семенцов.  

Серед найбільших переваг оренди в прибуткових будинках експерт назвав можливість «готельного» обслуговування, покладеного на керуючу компанію (рум-сервіс, ресепшн, клінінг, оплата комунальних витрат), облаштування зручного і сучасного лобі та наявність додаткових об’єктів інфраструктури формату live-work-play (кав’ярні, фітнес-центри, магазини, вбудовані невеликі ТЦ, коворкінги), безпека проживання, закрита територія, наявність паркінгу тощо. 

Стаття по темі: Як знайти хороших орендарів – кому довіряти своє житло, а кому – ні

Раніше повідомлялося, що оренда комерційних приміщень залишалася активною, ціни на офіси у Києві стабільні.

Джерело