Реєстрація /

У Києві судові розгляди торкнулися половини будівництв

Багато претензій щодо виділеної землі.

У Києві в період з 2018-2019 роки з 83 нових об'єктів будівництва в Києві і області більше 40 зазнали різного роду судових розглядів. Про це UBR.ua повідомив керівник проекту Rusaniv Residence Олександр Ізаров.

За його словами, більшість судових розглядів (близько 25) стосувалися правомочності рішення Київради про виділення земельної ділянки під будівництво.

«Саме розірвання договору оренди є ключовим питанням, адже тоді дозвіл на будівництво, по суті, втрачає свою силу», – пояснив експерт.

Причинами масового оскарження земельних питань криється в непрозорості виділення ділянок під житлове будівництво, відсутність містобудівної документації, а також через відсутність генплану Києва.

Стаття по темі: Як отримати дозвіл на будівництво в Україні за спрощеною процедурою – останні зміни

Раніше повідомлялося, що скасування пайового внеску означає для бюджету Києва втрату значного джерела платежів. За останні два роки сума платежів наблизилася до 1,5 мільярда гривень, а в 2018 році в Києві було укладено 270 договорів про пайову участь.

За рахунок пайових внесків фінансувалося понад 50% так званого «бюджету розвитку» – інфраструктурні проекти на території Києва.

Джерело