Реєстрація /

Забудовники заплатили Києву більше мільярда гривень пайових внесків


Кошти витрачають на інфраструктуру.

За два останні роки до бюджету міста Києва надійшло 1 млрд. 336 млн. гривень від забудовників та замовників проектів із будівництва та реконструкції об’єктів на території столиці.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За рахунок коштів, що надходять в порядку сплати забудовниками пайової участі до бюджету міста Києва, у столиці фінансується створення та розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури. 

«Минулого року питома вага пайової участі становила 1% в обсязі загального доходу бюджету міста Києва, разом із тим, це склало 15,8% від доходу спеціального фонду та 53,5% бюджету розвитку столиці. Отже, у тому числі і за рахунок цих надходжень було своєчасно профінансовано та введено в експлуатацію важливі інфраструктурні об’єкти столиці», – підкреслив Поворозник.

На думку чиновника, скасування пайового внеску забудовників у якості відшкодування витрат міського бюджету жодним чином не вплине на ринкову вартість житла, натомість може призвести до розбалансування бюджету, погіршення інвестиційного клімату та недофінансування важливих інфраструктурних об’єктів.

Читайте також: Покрокова інструкція: як укласти договір на поставку електрики, повернути переплату і провести звірку рахунків

Раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів України схвалив законопроект Мінекономрозвитку «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційного клімату в Україні», який передбачає скасування пайового внеску у розвиток інфраструктури.

Джерело