Реєстрація /

У Києві створять містобудівний моніторинг

Можна буде перевірити документи забудовників.

У системі містобудівного моніторингу буде доступний перелік документів за кожним об’єктом будівництва у столиці.

Про це повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій.

«Багатьох турбує тема незаконних забудов. Однак нерідко, навіть, замовники будівництва не знають, які документи їм потрібні, щоб їхні споруди були зведені на законних підставах. Тому інформація про забудови у Києві має бути максимально відкритою. Для цього у Департаменті містобудування та архітектури ми продовжуємо працювати над створенням системи містобудівного моніторингу», – повідомив Юрій Тацій.
Серед документів, які можна буде переглянути у ресурсі – проектна документація, містобудівні умови та обмеження, необхідні дозволи та інформація про експертизи.

«Що там буде? Плануємо, що по кожному об’єкту будівництва, по кожній будівлі кожен зможе отримати наступну інформацію:

▪містобудівні умови та обмеження, технічне завдання, яке забудовник отримує від Департаменту;

▪проектна документація та наказ про її затвердження;

▪документи про проведену експертизу проекту забудови;

▪дозвіл на забудову від Державної інспекції з містобудування.

Цей перелік документів і визначає, на які дії забудовник має право, а на які – ні. Департамент містобудування та архітектури не може визначати законність забудов, це у компетенції інших установ. Головна мета – отримати інформацію, які документи має забудовник, а які – ні.

Містобудівний моніторинг необхідний не лише для того, щоб кияни могли оцінити законність забудови, а і для прозорості в отриманні документів для забудовника.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело