Реєстрація /

У Києві розроблять технічну документацію із землеустрою скверу «Небесної Сотні»


Сквер розташований у центрі Києва.

З метою створення об’єкта благоустрою зеленого господарства загального користування «Сквер Небесної сотні» в електронній системі закупівель Prozorro оголошено тендер на розробку технічної документації із землеустрою земельної ділянки. Сквер розташовано у Шевченківському районі по вул. Михайлівській, 24-26.

Про це повідомила депутатка Київської міської ради, секретарка Постійної комісії з питань екологічної політики Євгенія Кулеба.

За словами депутатки, наразі догляд за сквером здійснюється за рахунок коштів, зібраних на благодійному концерті, який відбувся у «Сквері Небесної сотні» у червні.

«Цей сквер – це справжній символ Києва і киян, українців, які об’єдналися навколо спільної мети – створення сучасного публічного простору, який присвячено Героям Небесної сотні. У 2016 році сквер вперше в Україні та Східній Європі отримав найпрестижнішу нагороду Європейського конкурсу публічних просторів «Європейська нагорода за урбаністичний публічний простір». А кошти, зібрані під час концерту, який відбувся у сквері, використовуються для оплати праці садівника, води для поливу зелених насаджень та витратних матеріалів», – зазначила Євгенія Кулеба.

Стаття по темі: Збереження пам'яток архітектури в Києві: місія наразі неможлива

Раніше повідомлялося, що нову навігацію для дорожньо-транспортної інфраструктури у Києві запровадять найближчим часом.

Джерело