Реєстрація /

У Києві придбають квартир для дітей-сиріт на 50 мільйонів гривень

Гроші виділять цього року.

У 2020 році місто заклало 50 мільйонів гривень на придбання квартир для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Київ за рахунок міського бюджету закуповує квартири для дітей сиріт. У 2020 році на ці потреби закладено 50 мільйонів гривень, а за останні два роки 110 дітей-сиріт отримали квартири, придбані за бюджетні кошти. Поряд із тим, у черзі на позачерговий квартирний облік перебуває 368 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», – зазначила Марина Хонда.

Цьогоріч на матеріальну допомогу дітям-сиротам та дітям, над якими встановлено опіку чи піклування, місто заклало 20,3 млн гривень. Ці кошти будуть виплачуватися у формі щомісячної адресної матеріальної допомоги. Таку допомогу в Києві отримають 1345 осіб. Розмір щомісячної матеріальної допомоги складатиме від 1000 до 1500 гривень залежно від категорії.

Стаття по темі: Як безкоштовно приватизувати квартиру або кімнату в гуртожитку в України: перелік документів та зразок заяви на приватизацію житла

Нагадаємо, що у першому півріччі 2019 року у Київській області 118,3 тис. осіб потребували поліпшення житлових умов. Третина з них знаходиться на квартирному обліку. Решта – це учасники АТО та внутрішньо переміщені особи.

Джерело