Реєстрація /

Квартирна черга в Київській області перевищує 32 тисячі осіб

Більшість - учасники АТО.

У Київській області 118,3 тис. осіб потребують поліпшення житловий умов. Третина з них знаходиться на квартирному обліку. Решта – це учасники АТО і внутрішньо переміщені особи.

Про це стало відомо з розпорядження Київської обласної державної адміністрації про схвалення проекту Програми будівництва (придбання) доступного житла у Київській області на 2019-2023 роки.

Згідно з документом, станом на 1 січня 2019 року в Київській області на квартирному обліку перебуває 32,1 тис. громадян, які потребують поліпшення житлових умов. З яких:

  • 6,1 тис. осіб перебувають на обліку позачергово;
  • 10,3 тис. осіб потребують першочергового забезпечення житлом.

Крім цього за місцем проживання зареєстровано 16,8 тис. учасників антитерористичної операції і 69,4 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Повідомляється, що найбільш незахищеними категоріями, які потребують підтримки, сьогодні є багатодітні сім'ї, працівники бюджетної сфери, учасники АТО і члени їх сімей, а також внутрішньо переміщені особи.

Стаття по темі: Як отримати доступне житло в Україні: що змінюється в програмі Кабміну

Нагадаємо, у вересні 2018 року Верховна Рада України змінила Закон «Про житловий фонд соціального призначення». Народні депутати дозволили включати в чергу на житлоплощу нові категорії пільговиків, в тому числі внутрішніх переселенців.

Джерело