Реєстрація /

У Києві поки ще лише готуються до реконструкції Бортницької станції аерації

Проведуть тендери.

У столиці триває підготовка до реконструкції Бортницької станції аерації. Презентували проєкт реконструкції станції. 

Про це повідомили у ПрАТ «АК «Київводоканал».

«У результаті комплексної реконструкції якість очищення стічних вод відповідатиме вимогам директив Євросоюзу, а також буде вирішено проблему розповсюдження неприємного запаху в Дарницькому районі», – сказав генеральний директор ПрАТ «АК «Київводоканал» Дмитро Новицький..

6 листопада цього року буде останній термін для подання тендерних пропозицій. 

«Потім ми матимемо півтора місяці для оцінки технічних  пропозицій. Після цього,  на другій стадії відбору, оцінюватиметься фінансова складова пропозицій», – розповів  директор дирекції з реконструкції БСА Олег Лисюк.

Вперше процедуру відкритих торгів на закупівлю робіт з цього проєкту за правилами Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) було розпочато в березні 2019 року.  Але за результатами технічної оцінки наданої пропозиції, претендент був визнаний таким, що не відповідає критеріям.

Стаття по темі: Ціни на нерухомість в Україні після карантину: що змінилося і чи варто купувати зараз

«Ми сподіваємося, що цього разу учасники підготують документацію більш якісно, адже ми надали вичерпні роз’яснення щодо вимог до формування тендерної пропозиції та акцентували увагу на помилках, допущених в рамках попередньої процедури закупівлі», – додав Олег Лисюк.

Відомо, що споруди та обладнання станції уже відпрацювали понад 30-50 років. Останні роки через значні зміни у складі стічних вод, що надходять на очищення до споруд БСА, та через зміни якості осадів технологічні схеми очистки потребують термінового оновлення.

Раніше повідомлялося, що киянам показали, як виглядатиме Бортницька станція аерації після реконструкції. Також ПрАТ «АК «Київводоканал» як замовник реалізації проекту оголосив міжнародний тендер на вибір генеральної підрядної організації для виконання будівельних робіт із реконструкції Бортницької станції аерації.

Джерело