Реєстрація /

Киянам показали, як виглядатиме Бортницька станція аерації після реконструкції

Роботи з реконструкції тривають.

Роботи з реконструкції Бортницької станції аерації тривають і киянам вирішили показати, як виглядатиме станція після реконструкції. 

Підготовчі роботи тривали до 2017 року, за цей час також було розроблено проектну документацію щодо реконструкції. Сама реконструкція розпочнеться у 4-му кварталі 2019 року та триватиме 6 років. Після реконструкції БСА з’являться додаткові технологічні лінії, процес обробки стічних вод і осаду стане більш глибокий, а сама станція стане компактнішою. Площа основного виробництва БСА з існуючих на сьогодні 151 га скоротиться до 120 га, що дасть можливість збільшити відстань від БСА до житлової забудови Києва орієнтовно на 1 км.

Стаття по темі: Відсотки по іпотеці в 2018 році: рейтинг банків України

Бортницька станція аерації в м. Києві (БСА) – єдина станція очищення стічних каналізаційних вод у Києві, що обслуговує не тільки столицю, а й населені пункти Київської області (Вишгород, Ірпінь, Вишневе, Бортничі, Гнідин, Щасливе, Чабани, Коцюбинське, Погреби, Новосілки, Софіївська та Петропавлівська Борщагівка, Гатне).

Сама станція складається з 3-х блоків: перший зведено у 1964, другий – у 1975, третій – у 1986. Наразі рівень зношеності обладнання та будівель складає 80%.
 

Джерело