Реєстрація /

У Києві перед святами вимили пам'ятник Богдану Хмельницькому

Монумент готують до святкування Дня незалежності України

У вівторок, 21 серпня, в Києві співробітники комунальних служб очистили від бруду та окису одну з центральних пам'яток столиці України – пам'ятник гетьману Богдану Хмельницькому на Софійській площі помили.

Щоб не завдати шкоди рослинам, які обвивають постамент, для чищення пам'ятника використовувалася чиста вода. Фігуру гетьмана поливали водою під напором зверху автовишки.

Спеціальні миючі засоби застосовувалися для очищення огорожі. Крім того, паркан навколо монумент був пофарбований.

Нагадаємо, що бронзовий пам'ятник Богдану Хмельницькому в Києві відкрито в 1888 році під час святкування 900-річчя Хрещення Русі. Автор монумента – скульптор Михайло Микешин, архітектор, який створив постамент, – Володимир Ніколаєв.

В Киеве помыли памятник Богдану Хмельницкому
Працівник комунальних служб миє пам'ятник Богдану Хмельницькому в Києві (фото kiev.informator.ua)

Раніше в Києві вимили пам'ятник княгині Ользі на Михайлівській площі, а також пам'ятник Григорію Сковороді на Контрактовій площі.

Як вже повідомлялося, за кілька днів до початку свята в центрі Києва було частково обмежено , а на некоротих вулицях і повністю перекрито рух транспорту. У центрі Києва скорочено кількість парковок для приватних авто, вулиці будуть зайняті військовою технікою та автобусами, які привезли військовослужбовців до Києва для участі в параді. 

Джерело