Реєстрація /

У Києві оренда квартир в нових будинках сягає 70% від усіх угод

За минулий рік оренда квартир у Києві подорожчала на 15%

Перед новорічними святами – в грудні 2019 року – на ринку оренди квартир в Києві був зафіксований спад. У порівнянні з попереднім місяцем, витрати на оренду в Києві впали на 19%.

Такі ринкові показники назвала Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова. За її словами, в останньому місяці року на оренду квартир в Києві було витрачено близько 305 тис доларів.

«В цілому в 2019 році на ринку оренди нерухомості Києва спостерігалися наступні тенденції: незначне підвищення цін (в межах 15%) на найбільш затребувані об'єкти нерухомості, зміщення попиту в бік квартир в нових будинках, активізація попиту на оренду комерційних приміщень», – підвела підсумки року на ринку нерухомості Києва Олена Бібєрова.

Стаття по темі: Що буде з цінами на квартири і новобудови в Києві в 2020 році: прогноз від експертів ринку

Оренда в Києві – сегменти ринку

Як розподілився попит на ринку оренди в Київ на кінець 2019:

  • об'єкти до 500 дол./міс. – 19%. В даному сегменті були представлені 1-2-кімнатні квартири, в основному в Дарницькому та Солом'янському районах Києва;
  • об'єкти 500-1000 доларів на місяць – 56% угод. Найбільшим попитом користувалися 2-3-кімнатні квартири в Шевченківському і Солом'янському районах Києва;
  • об'єкти 1000-2500 дол./міс. – 17% угод. Найчастіше за цю суму орендують квартири в Печерському і Голосіївський районах столиці;
  • об'єкти дорожче 2000 дол./міс. – 8%. У цьому сегменті орендують нерухомість в Печерському і Шевченківському районах (центр Києва). Більше частиною – це нежитлові об'єкти, лише 40% – квартири.

Найдешевшою квартирою в Києві під оренду стала «одиничка» площею 34 кв. м на вул. Вишгородській (Подільський р-н) за 7 000 грн./міс. Найдорожче був орендований офіс на вул. Грушевського (Печерський район) за 228 000 грн/міс.

Стаття по темі: Підсумки 2019 року на ринку нерухомості Києва: ринок «штормило», ціни значно змінилися

За інформацією АН «Благовіст», в грудні найбільший попит мали нежитлові приміщення площею близько 100 кв. м для розміщення офісів. Орендарі квартир в Києві в першу чергу приділяють увагу якості ремонту та будинку, в якому розташована квартира. Попит на оренду квартир в нових будинках досяг 70% від загальної кількості угод.

Джерело