Реєстрація /

У Києві 490 гектарів території стануть заказниками

Депутати підтримали рішення.

На сесії Київради було ухвалене створення 4 ландшафтних заказників місцевого значення.

Заказники будуть загальною територією 490 га.

Де з’являться заказники у Києві:

«Долина річки Коноплянка». Розмір території – 1,4 гектара, знаходиться у Подільському районі. На цій місцевості – велике різноманіття тварин і рослин, зокрема і таких, що охороняються. Тут росте дуб, якому майже 500 років, водяться червонокнижні жук-олень та махаон, а ще тут протікає струмок Коноплянка, який вважається притокою майже зниклої річки Почайни.

«Деснянські луки». Це частина природної території лівобережної заплави Дніпра. Розмір заповідника – 322 гектари у Деснянському районі.

«Чому важливо зробити цю територію заповідною? Вона входить до Дніпровського екологічного коридору, що має важливе значення для міграції птахів. Окрім цього, тут водяться рідкісні птахи – різні види сов, боривітер звичайний, шуліка чорний, які захищаються Бернською конвенцією», – зазначив депутат Костянтин Яловий.

«Урочище Церковщина» – 130 гектарів лісових схилів у Голосіївському районі вище монастиря Різдва Богородиці. Тут збереглись вікові дуби, а також комахи, занесені до Червоної книги: метелик поліксена, вусач мускусний та інші. На території заказника також мешкають видри, які охороняються на території всієї Європи.

«Совська балка» – 37,23 гектара у Солом’янському районі. Цей природний комплекс важливо зберегти без змін, бо на території склались умови для проживання тварин та зростання рослин, які оберігаються Бернською конвенцією та занесені до Червоної книги.

Читайте також: Найдешевші квартири в Києві в 2020 році: який бюджет на покупку та безпека угоди

Раніше мер Києва опублікував відео, в якому показав, як виглядатиме новий фонтан, що встановлять цього року в столиці. Це буде фонтан зі скульптурою покровителя міста – Архистратига Михаїла.

Джерело