Реєстрація /

У центрі Києва побудують нові соціальні об’єкти


Генплан передбачає нове будівництво.

У проєкті Генерального плану Києва закладено рішення, що має поліпшити умови дозвілля, культурного відпочинку та здорового способу життя, а також медичного обслуговування в центральних щільно забудованих районах столиці.

Про це повідомили в комунальній організації «Київгенплан».

Найважливішими об’єктами є завершення будівництва меморіального комплексу «Жертвам Голодомору», Мистецького арсеналу, меморіального комплексу Героїв-киян, що загинули за цілісність і незалежність України на розі вулиці Михайла Грушевського та Петрівської алеї.

Крім того, передбачено будівництво громадського комплексу спортивно-оздоровчого призначення на вул. Маккейна, 5 у Печерському районі.

На Привокзальній площі запропоновано сформувати громадський центр із торговельно-виставковим комплексом, паркінгом і пішохідним публічним простором.

Проєктом Генплану також запропонована реконструкція будівлі Київської міської клінічної лікарні № 6 із розміщенням лікарні швидкої медичної допомоги «Правобережна» на проспекті Любомира Гузара в Солом’янському районі.

Стаття по темі: Як безкоштовно приватизувати квартиру або кімнату в гуртожитку в України: перелік документів та зразок заяви на приватизацію житла

Нагадаємо, що у першому півріччі 2019 року у Київській області 118,3 тис. осіб потребували поліпшення житлових умов. Третина з них знаходиться на квартирному обліку. Решта – це учасники АТО та внутрішньо переміщені особи.

Джерело