Реєстрація /

Труханів острів стане заповідником

Будувати там буде неможна.

Депутати Київради вирішили створити новий ландшафтний заказник і надати Трухановому острову статус природно-заповідного фонду.

Про це «Вечірньому Києву» розповів депутат Київради Леся Пинзеник. За її словами, дії забудовників можуть призвести до пересихання всього острову.

Щоб захистити унікальну флору і фауну, потрібно ухвалити проекту рішення: «Про оголошення ландшафтного заказника місцевого значення «Труханів острів». «Острівне» питання мають розглянути на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування.
Йдеться про 27 гектарів землі, куди входять острови Труханів і Міжмостний. Землекористувачами цієї території є два комунальні підприємства – «Плесо» і «Дарницьке лісопаркове господарство».

Стаття по темі: Як узаконити самовільне будівництво в Україні у 2019 році: список документів і терміни

Територія майбутнього ландшафтного заказника – 14 озер, листяний ліс, рідкісні види рослин і тварин, занесених до Червоної книги України та європейської Конвенції про охорону дикої флори і фауни.

Раніше повідомлялося, що київська влада планує інвестувати 88,9 млн. грн. в реконструкцію і благоустрій зони відпочинку «Центральна» на Трухановому острові.

Джерело

Теґи