Реєстрація /

Територію майбутнього ландшафтного заказника на Осокорках звільнили від тон сміття

Там було незаконне сміттєзвалище.

На території майбутнього ландшафтного заказника «Осокорківські луки» прибрали незаконне сміттєзвалище.

Про це повідомляє Дарницька районна державна адміністрація.

«Осокорківські луки» розташовані на південь від озера Тягле та вулиці Колекторної в Дарницькому районі.
« Останніми роками, на території майбутнього ландшафтного заказника «Осокорківські луки» було вивантажено кілька великих самоскидів будівельного і побутового сміття, і мабуть з десяток куп сміття із мікроавтобусів. І якщо з цими навалами ще можна якось впоратись вручну, то величезні купи сміття із самоскидів можна реально прибрати лише технікою», – повідомляють у Дарницькій РДА

Місцева влада домовились із підрядною організацією, яка в квітні розпочала роботи з ліквідації найбільших сміттєвих навалів. Була задіяна великогабаритна техніка, завдяки якій було вивезено десятки тон сміття. Прибирати допомагають і небайдужі кияни.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяли зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що рівень оплати киянами за послуги з вивезення побутових відходів за березень складає 77%: порівняно з попереднім місяцем рівень платежів за цю послугу знизився орієнтовно на 15%. В абсолютних цифрах за вивезення сміття у березні кияни не доплатили майже 14,5 млн грн. При цьому під час епідемії коронавірусної інфекції комунальні служби, які вивозять сміття, працюють у посиленому режимі в умовах підвищеної небезпеки.

Джерело