Реєстрація /

Кияни заборгували мільйони гривень за вивезення сміття за період карантину

При цьому комунальники працюють у посиленому режимі.

Рівень оплати киянами за послуги з вивезення побутових відходів за березень складає 77%: порівняно з попереднім місяцем рівень платежів за цю послугу знизився орієнтовно на 15%. В абсолютних цифрах за вивезення сміття у березні кияни не доплатили майже 14,5 млн грн. При цьому під час епідемії коронавірусної інфекції комунальні служби, які вивозять сміття, працюють у посиленому режимі в умовах підвищеної небезпеки.

Про це повідомив директор КП «Київкомунсервіс» Максим Ляшкевич.

За його інформацією, сьогодні для безперебійного надання послуг із вивезення побутових відходів до роботи залучено 508 працівників, працюють 157 екіпажів та 124 одиниці транспортних засобів – сміттєвози, мультиліфти, мийки тощо. На день вивозиться близько 3 500 тонн сміття.

«У березні платежі за послугу з вивезення побутових відходів суттєво знизились. Недоплата у 14,5 млн грн – це серйозна загроза, адже платежі населення – це єдине джерело для виплат заробітної плати працівникам, які вивозять сміття, від цього залежить можливість закупівлі пального, обслуговування автотранспорту, контейнерів тощо. Тому ми звертаємось із проханням знайти можливість та розрахуватись за комунальну послугу. Враховуючи небезпеку зараження коронавірусом, закликаємо всіх робити платежі онлайн», – зазначив Максим Ляшкевич.

Він наголосив, що за нинішніх умов санітарна очистка міста має надзвичайно важливе значення, адже COVID-19 може поширюватись через сміття, обсяги якого в умовах карантину збільшуються, тому комунальні служби, що вивозять побутові відходи, працюють у посиленому режимі та, крім того, несуть непередбачені у тарифі додаткові витрати для придбання спеціальних засобів індивідуального захисту для працівників, які взаємодіють зі сміттям, дезінфікуючих засобів для обробки спецтранспорту, миття контейнерів, контейнерних майданчиків тощо.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяли зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що мер столиці України Віталій Кличко оголосив про початок карантину в Києві з 12 березня. До кінця місяцу в Києві будуть проводитися протиепідеміологічні заходи у зв'язку поширенням коронавіруса в Європі і світі.

Джерело