Реєстрація /

Темпи вакцинації вплинуть на ринок офісів

Попит може вирости.

З початком процесу вакцинації, очікується,  що протягом року темпи орендної активності відновляться. 

Про це 100realty.ua повідомив Сергій Сергієнко, керуючий партнер CBRE Ukraine..

«З початком процесу вакцинації, очікується,  що протягом року темпи орендної активності відновляться. Середня вакантність в Києві, як очікується, залишатиметься стабільною протягом першого півріччя 2021 року, на фоні відновлення ділової активності. Однак заплановане завершення будівництва 185 000. кв.м в 2021 році може збільшити рівень вакантності в короткостроковій перспективі. В умовах поступового відновлення економіки, економія витрат залишиться пріоритетною для орендарів на завершальній стадії пандемії COVID-19. Тому, ймовірно, розрив між декларованою орендною ставкою і ефективною може тимчасово збільшитися», – сказав він.

Аналітика по темі: Ціни на вторинному ринку житлової нерухомості Києва у лютому 2021 року

В найближчі роки, очікується поступова трансформація офісного формату. Вимоги орендарів до офісної будівлі також зміняться з урахуванням безпеки, гнучкості та кращого використання простору.

«Набирають популярності офісні проекти готельного типу, які будуть сприяти більшій гнучкості з різновидом послуг для орендарів, такими як конференц-зали, відкриті тераси і тренажерні зали. А також низкою додаткових послуг, включаючи консьєрж-сервіс, фуд-холл, кейтеринг тощо. Високий попит на нові високоякісні офісні приміщення і відновлення орендної активності має стимулювати настрої інвесторів в офісному секторі Києва найближчим часом», – додав він.

Нагадаємо, що у цьому році у Києві побудують 183 тисяч квадратних метрів офісної нерухомості

Джерело