Реєстрація /

Тарифна політика у сфері електроенергетики – неефективна

Так вважає Рахункова палата.

Тарифна політика у сфері електроенергетики залишається неефективною, непрозорою та не відповідає потребам розвитку усіх підприємств електроенергетичного сектору. Про це йдеться у звіті Рахункової палати України.

Аудитом встановлено, що НКРЕКП під час тарифорегулювання у сфері електроенергетики протягом 2016-2018 років не враховувала інтересів і фінансових показників діяльності усіх виробників електроенергії. При опрацюванні поданих на затвердження обґрунтованих пропозицій щодо величини тарифу різних підприємств її зменшували в основному державним генераціям (АЕС, ГЕС і ГАЕС), а не для приватних виробників (ТЕЦ і ТЕС).
Через цінову і тарифну політику НКРЕКП у сфері електроенергетики приватні виробники працювали в більш сприятливих умовах, ніж виробники державного сектору.

Державне регулювання електроенергетики неповною мірою відповідало вимогам чинному законодавству. НКРЕКП не забезпечено належного розроблення і прийняття регуляторних і нормативно-правових актів. 
Крім того, НКРЕКП не прийнято жодного рішення про перехід ліцензіатів з передачі електричної енергії місцевими електричними мережами та ліцензіатів з постачання електричної енергії за регульованим тарифом до стимулюючого тарифоутворення.

Раніше пзмінили платіжки за світло.

Джерело

Теґи