Реєстрація /

Як повернути гроші за зекономлену електроенергію та тепло: поради від Кабміна

Гроші перераховують на банківський рахунок.

Субсидіантам для отримання компенсації за енергоефективність необхідно до 1 вересня подати заяву в управління соцзахисту населення.

«Під монетизацію підпадають зекономлений домогосподарствами еквівалент вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу», – нагадують урядовці.

До 1 липня компанії-виробники та виконавці послуг з газо-, та електропостачання надали структурному підрозділу з питань соціального захисту населення списки енергоощадних субсидіантів із зазначенням суми невикористаної державної допомоги.

«Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення», – йдеться у повідомленні.

Стаття по темі: Відсотки по іпотеці в 2018 році: рейтинг банків України

Відкриття рахунку в банку, як і вибір самої уповноваженої банківської установи, через які проводяться виплати соцдопомог та пенсій, або у відділеннях Укрпошти має здійснюватися субсидіантом самостійно.

«На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим. При цьому у містах виплати здійснюватимуть виключно через банківські установи, а в сільській місцевості – через банки або пошту за вибором отримувача», – повідомляє прес-служба.
 

Джерело