Реєстрація /

Суми субсидій в Україні виросли на 27% з початку року


Кількість субсидіантів теж виросла.

Уряд призначив на 27,2% більше субсидій з початку року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Так, загальна сума субсидій, призначених для компенсації витрат сімей на оплату житлово-комунальних послуг, у січні-квітні 2019 року становила 730,7 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Держстату.

З початку поточного року субсидії призначені 946,9 тис. сімей. Це становить 125,4% загальної кількості сімей, які звернулися за ними, і на 23,8% вище показника за аналогічний період 2018 року.

Середній розмір субсидії для компенсації витрат на оплату житлокомпослуг на одне домогосподарство в квітні поточного року зменшився на 32,3% у порівнянні з квітнем минулого року і становив 409,8 грн.

Зазначається, що ці показники наведені без урахування тимчасово окупованій території Криму і міста Севастополя, а також частини окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Стаття по темі: Що зміниться з 1 травня в Україні: нова ціна на газ, вводиться пеня на борги по комуналці

Раніше повідомлялося, що Києві субсидію отримує 162 тис. 197 родин. Рівень розрахунків за надані комунальні послуги становить 75%. Для початкового періоду це достатньо високий рівень розрахунку.

Джерело