Реєстрація /

Суд «заморозив» діяльність вертолітного майданчика Януковича

На земельні ділянки накладено арешт.

Апеляційний суд Києва заборонив комерційне використання вертолітного майданчика на Парковій дорозі у Києві.

3 серпня відбувся розгляд апеляційної скарги ТОВ «Амадеус Ко» на рішення Дніпровського районного суду Києва від 8 червня, яким було накладено арешт на нерухомість на зазначених земельних ділянках площею 2 га і 0,1 га.

Також рішенням суду було надано державному підприємству «Фінансування інфраструктурних проектів» право комерційного використання вертолітного майданчика.

Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції і наклав арешт на земельні ділянки на Парковій дорозі, але дозволив ДП «Фінансування інфраструктурних проектів» оперативне управління і використання їх з метою охорони, відповідального зберігання, проведення поточних ремонтів, обслуговування, підтримки у належному стані.

Відзначається, що Генеральна прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об'єкта інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі у Києві.

Встановлено, що незаконні дії мера Києва Леоніда Черновецького в інтересах невстановлених на даний час осіб з найближчого оточення колишнього Президента Віктора Януковича виражаються у незаконному вилученні, зміні цільового призначення і передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва вертолітного майданчика.

Також екс-меру столиці інкримінується заниження орендної плати за землю і як наслідок знищення об'єкта археологічної спадщини, чим територіальній громаді і місту Києву завдано збитків на загальну суму понад 250 млн. гривень.

Відзначимо, що інвестори планували за 6-7 років окупити витрати на будівництво вертолітного майданчика, який потім перепрофілювали у багатофункціональний комплекс.

Джерело