Реєстрація /

Суд позбавив охоронного статусу будинок на вулиці Олеся Гончара

Подадуть апеляцію.

Суд скасував статус недавно виявленому об'єкту культурної спадщини для будинку Осипа Родина, який знаходиться на вулиці Олеся Гончара, 71. Зараз Департамент охорони культурної спадщини КМДА готує апеляційну скаргу на це рішення.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київської міськдержадміністрації.

«Завдяки спільній роботі з громадськістю у вересні минулого року Департамент охорони культурної спадщини надав дому Родина статус недавно виявленого об'єкту культурної спадщини – зробили перший і головний крок на шляху отримання садибою статусу пам'ятки архітектури. Далі Мінкультури мало своїм наказом занести спорудження до Держреєстру нерухомих пам'яток України. Однак власник будівлі не погодився з такими діями міської влади і громадськості і оскаржив їх в суді. Окружний адміністративний суд так і не знайшов історичної цінності в об'єкті і скасував наказ Департаменту», – розповів в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондрієвський.

Він нагадав, що Окружний адміністративний суд Києва 28 січня цього року скасував наказ Департаменту про надання дому Осипа Батьківщина статусу недавно виявленого об'єкту культурної спадщини.

«Двоповерхова садиба була побудована за авторським проектом архітектора Володимира Ніколаєва та стала невід'ємним елементом забудови кварталу. Однак чомусь суд не розглянув історичної та архітектурної цінності об'єкта. Звичайно, ми готуємо апеляційну скаргу і сподіваємося на рішення на користь громади і захисту історичної будівлі», – сказав Валентин Мондрієвський.

Стаття по темі: Як перевірити дані в Держреєстрі прав на нерухоме майно та захиститися від шахраїв

Раніше повідомлялося, що поліція викрила забудовника-шахрая, який намагався виманити у інвесторів кошти в сумі 642 тис. грн на будівництво житла в Бориспільському районі

Джерело