Реєстрація /

Столичні ріелтори відзначають пріоритет нового житла на ринку

Та очікують активне літо.

У травні столичні ріелтори відзначили практичне підтвердження того, що квартири в будинках сучасної споруди більш затребувані та, відповідно, оцінені ринком, ніж житло «радянських часів».

Такими спостереженнями поділилася генеральний директор АН «Благовіст» Олена Біберова.

«У травні ми відзначили дещо несподівану тенденцію, при якій квартири в будинках нової забудови в окремих нецентральних районах коштували дорожче, ніж більш старе житло в центрі. Наприклад, були пропозиції, в яких квадратний метр в будинках на Голосієво, Академмістечку та Святошино коштував дорожче квартир в Печерському районі. Це можна віднести до посилення тенденції пріоритету сучасної забудови перед застарілою. Також багато заявок ми отримуємо на придбання об'єктів нежитлового фонду. В цілому, літо на ринку нерухомості обіцяє бути активним», – прокоментувала ситуацію керівник ріелторської компанії.

При цьому, на ринку оренди відзначається зростаючий попит на об'єкти комерційної нерухомості, що супроводжується щомісячним подорожчанням на декілька відсотків.

«Зараз високим попитом на ринку оренди користуються офісні та комерційні об'єкти різної площі та формату: від невеликих «кабінетів» до цілих офісних будівель. Попит на квартири залишається стабільним. При цьому ціни на оренду ростуть щомісяця на кілька відсотків», – поділилася спостереженнями Олена Біберова.

Джерело