Реєстрація /

Стартувала друга черга оцифрування архівів БТІ

Доступ для громадськості спростять.

У Києві здійснюється друга черга оцифрування архівів БТІ. Це дозволить уникнути втрати унікальних архівних документів, мінімізувати зловживання та спростити доступ і процедуру роботи з документами для громадськості.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.

«Створення єдиної електронної бази даних про об’єкти нерухомого майна – це важливий крок у модернізації управлінських процесів, який складно переоцінити. По-перше, ми раз і назавжди виправимо ситуацію, коли документи втрачаються через свій незадовільний стан чи через порушення. До прикладу, за часи незалежності України від катаклізмів, навмисних та ненавмисних пошкоджень документів постраждало чимало державних та комунальних архівних установ. Втрачено понад 12 тисяч унікальних документів. Тому в першу чергу здійснюється оцифрування документів, які належать до сфери культурної спадщини Києва», – повідомив Володимир Слончак.

Читайте також: Реєстрація місця проживання в Україні за новими правилами: як впливає на ринок нерухомості

Також, за його словами, формується зручний і прозорий доступ громадськості до роботи з документами. Це дозволить принципово скоротити час для формування та видачі довідок. Окрім цього, наявність електронного архіву мінімізує можливості зловживання службовим положенням, сприяє боротьбі з незаконним доступом до документів та корупцією, зауважив заступник голови КМДА.
 

Джерело

Теґи