Реєстрація /

Стало відомо, де в ЄС найбільше людей живе в переповнених квартирах

Україна не потрапила в ТОП.

У 2017 році в Європі загальна кількість людей, які проживали в переповнених будинках, становило 17,5%, серед них у віці від 15 до 29 років – 26,7%. При цьому найбільше молодих людей (65%), які живуть в невеликому житлі з іншими людьми – в Румунії. Найменше незручностей у мешканців Мальти – там в тісноті живе 4% молоді.

Про це повідомляє Євростат.

Найбільш гостро проблему нестачі особового простору переживають громадяни Східної Європи, де проблема переповненості житлової площі серед людей 15-29 років зросла більш ніж на 50%.

Останні дослідження Євростату показали, що на території країн всього Євросоюзу 68,2% молодих людей у ​​віці від 16 до 29 років проживають з батьками. Серед них 73,3% чоловіків і 62,9% жінок.

Найнижчий відсоток молодих людей, які живуть зі своїми батьками в Фінляндії. Тільки 40,8% молодих фінів і 30,1% молодих фінів стикаються з подібною проблемою.

Стаття по темі: Перепланування квартири в 2018 році: як все зробити за законом

Євростат проводив розрахунки виходячи з того, що згідно з нормами найбільш розвинених країн ЄС, кількість кімнат в будинку повинна перевищувати кількість домочадців на одну. Виняток становлять діти до 12 років, де в одній кімнаті допускається проживання двох чоловік.

Джерело