Реєстрація /

Складська нерухомість може «вирости» завдяки коронавірусу


Попит буде активним.

На ринку складської нерухомості спостерігається зростання попиту з боку компаній, які працюють в продуктових, омніканальних і фармацевтичних галузях.

Про це повідомили експерти Colliers International.

«Ринок складської нерухомості Києва вже кілька років перебуває у фазі орендодавця, що означає – попит перевищує пропозицію. Вакантність у кращих об'єктах наближається до нуля. Враховуючи, що драйверами попиту в останні роки були логістичні компанії, компанії e-commerce індустрії та фармацевти в умовах активізації бізнесу цих індустрій у період обмежувальних карантинних заходів не виключені спроби розширення орендованих площ складської нерухомості в короткостроковій перспективі. Водночас у середньостроковій перспективі, перебої в постачаннях з Китаю та Європи можуть, навпаки, уповільнити оборот товарів і трохи знизити попит на складські приміщення», – повідомив Олександр Носаченко, керуючий директор Сolliers International (Україна). 

У довгостроковій перспективі ми припускаємо зрушення в ланцюгах поставок і зменшення ролі Китаю в них. Згідно з результатами дослідження, проведеного німецькою командою Сolliers International, можливі зміни у виробничих ланцюгах і ланцюгах поставок ближче до ринків попиту / споживачів і прискорення автоматизації для подальшої роботи. 

«Багато виробників фармацевтичної продукції не є європейськими, а цей сектор стане одним із найпріоритетніших для розвитку в найближчі роки. Не виключено, що роль «європейського Китаю» може зіграти і Україна», – зазначає Олександр Носаченко.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело