Реєстрація /

Шахраї переоформили на себе право власності на історичну будівлю в центрі Києва

Будівля коштує близько 9 млн. грн. 

Прокуратурою міста Києва викрито 3 осіб, які шахрайським шляхом заволоділи об’єктом комунальної власності на вул. Гоголівській у Києві вартістю понад 9 млн. грн. 

Шляхом використання завідомо підроблених документів підозрювані оформили на підконтрольну фірму будівлю в історичному центрі міста, так звану садибу Міллера, збудовану в кінці 19 ст.
 
Кілька років тому будівля була визнана  непридатною  для проживання, після чого місцевою владою проведено відселення мешканців за бюджетні кошти,  а сам об’єкт передано в управління комунального підприємства «Спецжитлофонд». 
 
Незаконне оформлення права власності на нерухомий об’єкт надало право шахраям на оформлення земельної ділянки, на якій він розташований. При цьому вартість землі значно перевищує вартість самої будівлі.
 
Наразі на будинок накладено арешт із забороною вчинення будь-яких дій. Слідство у кримінальному провадженні триває.  

Читайте також: Розстрочка від забудовника на квартиру в новобудові: вигода чи кабала?

Раніше повідомлялося, що поновлено порушене право власності територіальної громади столиці на нежитлові приміщення площею 115 кв. м, вартістю майже 18,4 млн. грн. Нерухомість розташована в житловому будинку в історичному ареалі по вул. Десятинній, 7.

Джерело