Реєстрація /

Ринок складської нерухомості став одним із найперспективніших


Експерти прогнозують зростання.

Сьогодні очевидно, що сегмент логістичної і складської нерухомості є одним із найперспективніших не лише в Україні, але й у світі.

Про це повідомила Марта Костюк, керівниця департаменту аналітики та консалтингу з питань девелопменту в компанії Cushman & Wakefield.

«Підстави для такого висновку сформувалися ще раніше, зважаючи на поступові демографічні зміни та еволюцію підходів до торгівлі, але наслідки пандемії COVID-19 прискорили цей процес у світлі карантинних заходів у багатьох країнах і зростання важливості онлайн торгівлі та швидкості доставок. Незважаючи на економічний спад і сьогоднішні кризові явища, попит на професійну складську нерухомість є високим, а його зростання в Київському регіоні обмежується рекордно низькою вакантністю в сегменті. Зважаючи на очевидну перспективність, ми також спостерігаємо високий інтерес до ринку складської нерухомості в Україні з боку девелоперів, інвесторів та фінансових установ», – сказала експерт.

Основними містами на радарі гравців ринку зараз є не лише Київський регіон, але й Львів та інші міста-мільйонники, зокрема, Харків».

Стаття по темі: Ринок складів в Києві активізувався: що орендували, за якою ціною і які перспективи

Впродовж перших трьох кварталів 2020 року в оренду було здано приблизно 110 800 кв. м, тобто аналогічно показнику відповідного періоду 2019 року, однак на 30% менше ніж у січні-вересні 2018 року. 

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело