Реєстрація /

Ринок офісів Києва поповнився несуттєво з початку року

Пропозиція росте не дуже активно.

Нова пропозиція офісів у Києві в 1 півріччі 2019 року склала близько 30 600 кв.м, а загальна пропозиція досягла 1,76 млн. кв.м. Серед знакових нових об’єктів, що вийшли на ринок – БЦ Palo Alto (5 000 кв.м) та БЦ Zitadelle (3 800 кв.м). До кінця року очікується близько 119 000 кв.м заявлених до виходу офісних об’єктів, які знаходяться на стадії девелопменту.

Про це повідомили аналітики компанії CBRE.

Згідно з даними Головного управління статистики України, індекс ділових очікувань в будівництві покращився до рівня -14,5% (+2,6% з початку року), проте залишився негативним та дещо зменшився у 2 кварталі 2019 (-3% кв/кв). Так, за умови введення запланованих об’єктів у заявлені терміни, очікується збалансування дефіциту пропозиції на ринку, при умові, що хоча б половина обсягу нової пропозиція вийде на ринок не заповненою. В цілому, за словами аналітиків, рівень нової пропозиції, враховуючи загальний обсяг ринку, був недостатнім для того, щоб задовольнити значний попит на ринку на фоні зниження вакантності та зростання орендних ставок протягом останніх 18 місяців.

Стаття по темі: Офісна і торговельна нерухомість Києва: попит зростає, а з ним і орендні ставки

Раніше повідомлялося, що найбільшу частку в структурі валового поглинання офісів у столиці у 1 півріччі – 28% (+27% з початку року) склали компанії сфери виробництва, промисловості та енергетики.

Джерело