Реєстрація /

Компанії ІТ сфери стали менш активними на ринку оренди офісів

Більше всього орендують компанії-виробники.

Найбільшу частку в структурі валового поглинання офісів у столиці у 1 півріччі – 28% (+27% з початку року) склали компанії сфери виробництва, промисловості та енергетики.

Про це повідомили аналітики компанії CBRE.

Проте, тенденція зростаючого інтересу до офісного простору з боку компаній ІТ сфери, яка зберігалась протягом останніх чотирьох років, дещо зменшилась, і в 1П 2019 року частка цього сегменту склала 24% (-16% з початку року). Сегмент коворкінгів та офісів з повним обслуговуванням, що активно розвивається на ринку Києва в останні 3 роки, становив 23% валового поглинання.

«Варто відзначити, що в 1 півріччі 2019 спостерігався неабиякий попит з боку орендарів на даний сегмент. Решта в структурі була представлена компаніями із фінансового сектору та банками (9%), галуззю охорони здоров’я та фармацевтики (5%) та іншими сегментами, які разом становили частку 11% від загального обсягу валового поглинання», – говорять аналітики.

Стаття по темі: Офісна і торговельна нерухомість Києва: попит зростає, а з ним і орендні ставки

Раніше повідомлялося, що за результатами аукціонів, які відбулися в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі», до оформлення готові чотири об’єкти в місті Києві. Зокрема, лише за приміщення на вулиці Михайла Грушевського, 3 ціна зросла у понад 57 разів.

Також вперше за три роки зафіксовано збільшення вільних площ на офісному ринку Києва.

Джерело