Реєстрація /

Ремонт огорожі Байкового кладовища заборонений, паркан визнаний об'єктом культурної спадщини

Київська міська держадміністрація вимагає припинити будь-які роботи по ремонту огорожі

Департамент охорони культурної спадщини КМДА вимагає припинити ремонтні роботи на території Байкового кладовища, тому що вони не відповідають Закону «Про охорону культурної спадщини». Ритуальна служба КП «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» мала намір провести ремонт огорожі Байкового кладовища.

Забір Байкового кладовища з надбрамної церквою 1909 є об'єктом культурної спадщини Києва. Всі роботи на цьому об'єкті повинні узгоджуватися з Міністерством культури і департаментом охорони культурної спадщини КМДА, проте цього не було зроблено.

 «Комплекс Байкове кладовище має статус пам'ятки національного значення. Огорожа – є тільки виявленим об'єктом культурної спадщини. Ми підготували відповідний припис про заборону робіт з огорожею до надання на розгляд науково-проектних документації в установленому порядку», – підкреслив директор Департаменту Олександр Нікоряк.

КМДА направила в Міністерство культури лист про проведеного обстеження об'єкта.

Стаття по темі: Як отримати дозвіл на будівництво в Україні за спрощеною процедурою – останні зміни

Нагадаємо, що раніше новий власник будинку Вертипороха – пам’ятки архітектури на вул. Межигірській, 33/19 – подав заявку на укладання охоронного договору.

Джерело