Реєстрація /

Мінрегіон планує кардинально змінити програму «Доступне житло»

Отримати житло має стати простіше. 

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ пропонує змінити програму «Доступне житло».

Про це повідомив голова відомства, Геннадій Зубко.

Серед запропонованих змін — дати свободу громадянам у виборі свого майбутнього житла, купувати малогабаритне й недороге житло, спростити та полегшити доступ до державного кредитування, забезпечити прозорість та усунути  корупцію, розширити коло учасників і кредитні можливості за рахунок залучення державних банків, забезпечити ефективне використання державних коштів замість витрачання їх на утримання і обслуговування Держмолодьжитла.

«Щоб забезпечити прозорість ми пропонуємо залучити до реалізації цих програм державні банки. Мінрегіон має успішний досвід роботи з банками за програмою «Теплі кредити», то чому б його не перенести і на цю сферу», — заявив Зубко.

Він наголошує на необхідності ліквідації монополії Держмолодьжитла зі спілкування із заявниками та учасниками  програм. Потрібно також прибрати з переліку заявників забезпечених людей, котрі прагнуть за державної підтримки придбати великі і дорогі квартири.

Також буде можливість учасникам програми самим обирати забудовника. Пропонується  зниження необхідного рівня середньомісячного доходу сім’ї з 5-ти до 3-х розмірів середньомісячної заробітної плати у підрахунку на одну особу відповідно до регіону. Це значно полегшить доступ молодих сімей до програми та розширить коло учасників.

Раніше повідомлялося, що у тому році уклали 91 угоду за программою «Доступне житло».

Джерело