Реєстрація /

Рада погодила приватизацію заводу «Більшовик» та «Президент Готелю» в Києві

Парламент розблокував продаж об'єктів великої приватизації

У вівторок, 30 березня, Верховна Рада скасувала мораторій на приватизацію великих об'єктів, який було запроваджено на час карантину. Рішення підтримане 257 голосами, але поки що прийняте в першому читанні.

За словам голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, велика приватизація в 2021 році має принести до бюджету 12 млрд гривень.

«Верховна Рада в першому читанні підтримала перелік заборонених до приватизації держпідприємств та скасувала заборону на проведення аукціонів великої приватизації. Саме так повинна діяти сильна держава – затверджувати політику та пильно слідкувати за її реалізацією. Це рішення на 12 000 000 000 гривень – саме стільки Фонд держмайна зможе залучити до бюджету на прозорих приватизаційних аукціонах у 2021 році. У 4 рази більше ніж минулого року!» – впевнений Сенниченко.

Читайте також: Купівля та оренда приміщення під магазин: на що звертати увагу?

Він прогнозує, що вже влітку відбудуться аукціони з приватизації гірничо-хімічної компанії, київського заводу «Більшовик» та «Президент  Готелю».

Нагадаємо, що в 2020 році в Києві помітними результатами приватизації стали продажі готелю «Дніпро» за 1,1 млрд гривен та оператора Центрального автовокзалу Києва та всіх автостанцій Київської області. В планах ФДМУ та Міністерства юстицій – продати закриту виправну колонію, яка розташована неподалік від Коцюбинського.

В березні ФДМУ на аукціоні продав 700 квадратних метрів комерційної нерухомості в самому центрі Києва – на вул. Інститутський. Покупець сплатив за лот 17,3 млн грн.

Джерело

Теґи