Реєстрація /

Під Києвом на продаж виставили виправну колонію на 6 га землі

Продається Ірпінський виправний центр №132

Фонд державного майна України та Міністерство юстиції виставляють на відкриті торги перший лот у рамках програми «Велика приватизація в'язниць». На продажів виставляється колишня колонія в селище Коцюбинське під Києвом – а саме Ірпінський виправний центр №132.

Аукціон вже анонсований міністром юстиції Денисом Малюська: «Великий розпродаж в'язниць» дійшла до етапу першого аукціону. Якщо хто має зайвих 220 мільйонів гривень і хоче придбати невелику в'язницю – welcome. Нагадаю: 70% надходжень від продажу будуть витрачені на розвиток нової тюремної інфраструктури, яка буде відповідати європейським стандартам. 30% поповнить державний бюджет».

На території колишньої колонії розташовані близько 30 будівель, є 4 артезіанські свердловини. Однак головним активом мала б бути земля – комплекс виправного центру займає ділянку площею більше 6,1 гектар, яка межує з квартламі новобудов.

Ирпенский исправительный центр №132

Проте в паспорті об'єкта на сайті ФДМУ окремо зазначено: «Земельні ділянки, на якіх розташованій об'єкт приватизаці, не є предметом купівлі-продажу, тому питання землекористування покупець вірішує самостійно в установленому чинним законодавством порядку, после переходу до покупця права власності за на об'єкт приватизації».

Ирпенский исправительный центр №132



 

Стартова ціна аукціону з продажу Ірпінського виправного центру №132 - 220 211 588 грн. Розмір гарантійного внеску - 10% від стартової ціни (понад 22 млн грн).

Ирпенский исправительный центр №132
Джерело

Теґи