Реєстрація /

За готель «Дніпро» до держбюджету сплачено 1,11 млрд грн

Історія приватизації завершилася успіхом

Фонд державного майна України відзвітував, що до державного бюджету надійшли 1 мільярд 111 мільйонів 111 тисяч 222 гривні від продажу готелю «Дніпро» в Києві. Сума продажу була встановлена на аукціоні, який відбувся в липні 2020 року та завершився рекордною угодою.

«З моменту оголошення результатів аукціону кошти переможця відкритих торгів проходили ретельну перевірку на відповідність вимогам чинного законодавства. Нагадаю, ключова із них: не допустити російського капіталу на приватизовані українські підприємства. Перевірка на доброчесність - це прозора покрокова процедура, якої Фонд держмайна дотримується неухильно.  Компетентними органами встановлено, що усі перевірки принесли позитивний результат, усі передбачені законодавством процедури – пройдено. Переможець аукціону виконав умови для отримання права власності на актив. Тож сьогодні новий власник готелю «Дніпро», який виборов це право в ході відкритого аукціону, перерахував гроші за актив до держбюджету в повному обсязі», - написав на своїй сторінці у Facebook голова ФДМУ Дмитро Сенниченко.

Стаття по темі: Нові умови оренди офісів в Києві: що вигідно орендувати і як торгуватися восени 2020 року

За його словами, з початку року Фонд оголосив більше 1500 аукціонів з продажу держмайна. В Києві крім готелю «Дніпро» нового власника отримав оператор центрального автовокзалу Києва – АТ «Київпассервіс». Ціна продажу – 230 мільйонів гривень, які вже надійшли до держбюджету. До складу «Київпассервіс» входять 23 автостанції у Києві та Київській області.

Джерело